Estudi d'arquitectura · Arquitectes · Terrassa · Matadepera · Barcelona | Reforma Pont a Sant Llorenç

Reforma Pont a Sant Llorenç

SITUACIÓ

Sant Llorenç Savall, província de Barcelona

MEMÒRIA

Any 2000

Més que un pont es tractava de la passarel·la que serveix per comunicar una part del casc urbà del poble de St. Llorenç Savall, amb una part de poble més nova situada a l’altre banda del riu Ripoll.

Aprofitant la reforma de la passarel·la, es va projectar el nou passeig de la Rectoria, que conjuntament amb un projecte que estaven projectant també, urbanitzaria els dos costats del riu Ripoll, consolidant així les dues bandes.

Aquest projecte és un dels millors exemples que hem portat a terme de rehabilitació i aprofitament total de construccions existents, amb un cost econòmic molt baix i amb uns resultats arquitectònics molt alts.

Es va aprofitar tot el existent, fins i tot els mur de pedra vella que ha estat sempre al costat del riu, i que ha sofert i suportat totes les crescudes del riu Ripoll durant els darrers centennis. En la passarel·la es va revestir les antigues columnes de formigó amb pedra, es var reforçar l’estructura de la passarel·la i es va fer un nou paviment i varem projectar una nova barana, seguin el tipus que jo mateix com arquitecte municipal havia proposat en el seu temps per totes les actuacions públiques del poble.

Aprofitant la nova intervenció, és va executar una il·luminació molt simple i efectiva de la passarel·la, a base de fluorescents que donen llums al pas i a la vegada a tot el pont.

En el passeig de la rectoria, es va aprofitar com element simbòlic, el antic safareig públic.

Sobre el mur de contenció de pedra vella del passeig, es va executar un gran dau de formigó, on es va recolzar la nova barana i el nou paviment.

Amb aquesta actuació es va aconseguir comunicar ambdues bandes del riu amb la passarel·la, fins i tot comunicar la part del nou passeig de la Rectoria amb la passarel·la, que es trobaven a una cota de nivell molt distint.

DADES

Arquitecte: Amadeu Oliva i Uriel

Arquitecte tècnic. Manolo Lopez  Segovia

Fotografia: Ajuntament Sant Llorenç Savall

 
 
 

Uso de cookies

Este sitio web utiliza cookies para que usted tenga la mejor experiencia de usuario. política de cookies

ACEPTAR