Estudi d'arquitectura · Arquitectes · Terrassa · Matadepera · Barcelona | Urbanització travessa urbana i Parc Font de l’Aixeta

Urbanització travessa urbana i Parc Font de l’Aixeta

SITUACIÓ

Sant Llorenç Savall, província de Barcelona

MEMÒRIA

Any 1996

El parc Font de l’Aixeta forma part de la re-urbanització de la travessa urbana del poble de St. Llorenç Savall BP-1241. Que va des de l’entrada del Poble, fins a final acabant en el Cementiri Municipal.

La topografia d’aquesta part del poble de St. Llorenç era complexa, donat que hi ha un fort desnivell entre la travessau urbana i el Parc. Com sempre el tema econòmic era imperatiu, s’havia de projectar la continuïtat de les voreres a la part alta. La construcció de murs de contenció al llarg d’aquest recorregut, com en un principi tothom aconsellava, era impensable donat el seu elevat cost. Per tant varem proposar la construcció d’unes passarel·les amb lloses prefabricades i  suportades també per uns pilars prefabricats de formigó armat. Les lloses i els pilars varen ser col·locades en un temps mínim d’execució, i els eu cost va ser molt econòmic. En la part alta i com a barana, es va projectar un mur de pedra  al llarg de tot el recorregut.

El parc està ubicat en la part baixa sobre una explanada resultant del cobriment de la riera, i es un espai que serveix també d’accés a les Escoles Municipals. Un espai de joc i espera altament aprofitat i usat per els vilatans.

DADES

Arquitecte: Amadeu Oliva i Uriel

Arquitecte tècnic: Manolo Lopez Segovia

Fotografia: Amadeu Oliva i Uriel

 
 
 

Uso de cookies

Este sitio web utiliza cookies para que usted tenga la mejor experiencia de usuario. política de cookies

ACEPTAR