Estudi d'arquitectura · Arquitectes · Terrassa · Matadepera · Barcelona | Campus Audiovisual Vallparadís

Campus Audiovisual Vallparadís

SITUACIÓ

Terrassa, província de Barcelona

MEMÒRIA

Any 2007

El campus audiovisual de Vallparadís es quasi la continuació del projecte de rehabilitació i remodelació del Antic IES Vallparadís, tot i que es tracta de dos edificis diferent i amb usos diferents. El IES Vallparadísn finalment es va convertir en un campus  professional, i es volia aprofitar l’espai del antic gimnàs per portar a terme un Campus audiovisual. Per tant el projecte es respectava la implantació de l’ antic gimnàs, i creixia amb alçada. Com el principal cos a projectar era un plató de televisió, i aquest necessita d’ un espai sense il·luminació de gran alçada, es van aprofitar les parets existent de l’ antic gimnàs en tota la seva alçada. Es va projectar una estructura interior a base de pilars i jàsseres metàl·liques i els forjats es van executar a base de pre-llosses alveolars de formigó. La coberta és metàl·lica i està totalment recoberta de plaques fotovoltaiques. En la part alta hi ha una gran sala amb uns finestrals que ocupen tota l’alçada i l’amplada de les façanes est i oest, per tal de protegir-les del sol, es va projectar una falsa façana a base de xapa perforada. L’edificació en concepte és un gran contenidor, amb un basament molt marcat i amb una part alta d’aspecte metàl·lic molt més lleugera. Un cop finalitzada la construcció, podem afirmar que es va obtindre un cost econòmic.

DADES

Arquitecte: Amadeu Oliva i Uriel

Arquitecte tècnic: Juan Bertran i Serra

Fotografia: Jordi Canyameres

Consultor d’estructures: Alfredo Municio Angel

 
 
 

Uso de cookies

Este sitio web utiliza cookies para que usted tenga la mejor experiencia de usuario. política de cookies

ACEPTAR